V sobotu 26. února 2022 se na 5. ZŠ setkala družstva U9, 6. ZŠ a U11. Všechna družstva byla početně silně zastoupena, a tak se pro dovednostní soutěže děvčata a kluci rozdělili na dvě družstva bílých U9, dvě družstva žlutých žáků a žákyň z 6. ZŠ a dvě družstva o něco více zkušenějších fialových U11. Soutěžilo se ve sprintu a driblinku nejprve bez kuželů a pak slalomem mezi kužely. Následovaly zkrácené trestné hody a na závěr střelba z dvojtaktu. Soutěžilo se naplno, některé disciplíny byly hodně vyrovnané a napínavé. Výsledky jednotlivých soutěží se zapisovaly do tabulky, pak se umístění družstev v soutěžích sečetlo a určilo se výsledné pořadí. Po skončení soutěží čekala na všechny účastníky sladká odměna.

Po soutěžích přišly na řadu utkání. Měli jsme tři týmy, a tak se hrála dvě kola, každý s každým, každé utkání mělo 15 minut hrubého času. Utkání skončila následovně:
6. ZŠ – U9 14:0
6. ZŠ – U11 10:22
U9 – U11 2:44
6. ZŠ – U9 16:4
6. ZŠ – U11 10:8
U9 – U11 2:34
Nejmladší tým U9 se tak umístil na krásném třetím místě. Protože mix z 6. ZŠ porazil v odvetném utkání o koš o něco starší a vyšší, ale více pasivní hráčky U11, rozhodovalo skóre ze vzájemných utkání. 6. ZŠ skončila o fous na druhém místě a hráčky U11 se staly vítězkami turnaje školní ligy.

Velké poděkování patří rodičům, kteří se přišli na své děti na školní ligu podívat. Jejich fandění pomáhalo holkám i klukům ukázat, co v nich je. Rodiče vytvořili tu správnou atmosféru, kterou děti potřebují.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *