Šmoulinka v Brandýse nad Labem 16.01.2022

0

V neděli 16. ledna 2022 jsme zavítali na turnaj Šmoulinky do Brandýsa nad Labem. Sice jsme byli v menším počtu hráček, než je obvyklé, což bylo na jednu stranu plusem – holky se více soustředily na hru, ale na druhou stranu to bylo mínusem – ve třetím utkání nám docházely síly. Po několika posledních prohrách za sebou (Benešov, Pelhřimov, Brandýs n. L.) nás ale turnaj začal vytahovat z útlumu.

V prvním utkání se děvčata pomalu rozehrávala. Jakoby se na hřišti holky nemohly najít. Družstvo pražského soupeře z Vyšehradu bylo sestaveno ze začínajících kluků doplněných několika děvčaty. Sice jsme dostali ve druhé minutě utkání koš a stav 2:0 vydržel až do sedmé minuty, ale pak se trefila do koše Kačka a chvíli na to dala další koš a tak dostala naše holky do vedení. Pak postupně přicházely další koše z naší strany a postupně jsme udržovali a zvyšovali náskok až do konce. Utkání jsme vyhráli 47:30. Byť jsme vyhráli, hra nebyla moc dobrá, nicméně vítězství holky nakoplo do dalšího utkání.

V druhém utkání jsme nastoupili proti pražské Slovance. Takto jsem viděl holky hrát naposledy v Pardubicích na Labském poháru a řekl bych, že to bylo ještě o něco lepší. Pravda, Slovanka ne úplně dobře bránila, takže si holky mohly relativně v klidu rozehrát svou hru, co umí. Obrovský posun byl ale v naší obraně. Holky hrály naplno. V útoku jsme pak mohli vidět hodně krásných akcí, kdy si holky výborně nabíhaly do volného prostoru, kam dostaly nahrávky a zakončovaly. Někdy úspěšně a někdy neúspěšně, ale moc hezky se na to koukalo. Fandící rodiče byli z tohoto utkání naprosto unešeni (trenéři také). Zasloužená výhra 47:14.

Po krátkém odpočinku holky nastoupily do třetího utkání s Brandýsem celkem vyšťavené z předchozího utkání. Na děvčatech byla vidět postupně čím dál tím větší únava. Není divu, v předchozím utkání nechaly hodně sil. Přestože jsme v hezkých herních akcích pokračovali, nestíhali jsme už v obraně. Brandýské holky nás přehrály 18:37, nicméně utkání se všem líbilo. Přesto si neodpustím ještě jednu poznámku. Když na palubovce i přes všechnu únavu čtyři hráčky makají v obraně naplno a jedna z hráček obranu vypustí, končí to často košem v naší síťce.

Na všech holkách, tedy na Lucce, Maky, Verče, Janě, Anetce O., Anetce Z., Kačce, Terce, Bětce, Týnce i Aničce, byl patrný posun v basketbalovém myšlení. Jak už jsem psal výše, zlepšení v obraně, v přemýšlení nad kolektivní hrou, v tahu na koš. Co je ale na videích hodně patrné, je velmi vysoký počet neúspěšných střel. Celý minulý týden jsme spíše drilovali na tréninkách techniku – a bylo to na utkáních vidět. Míč nám skutečně už tolik z ruky neutíkal. V tomto trendu zlepšování techniky budeme na tréninkách pokračovat.

Poděkování patří rodičům za fandění a podporu. Holky je odměnily doopravdy skvělým výkonem na palubovce. Opět poděkování Petrovi za skvělý sestřih videí z utkání.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *