Šmoulinka v Pelhřimově 17.10.2021

0

Autor: Petr Dotlačil

V neděli 17.10 2021 jsme se zúčastnili „ptačího“ turnaje Šmoulinky. Kromě domácích hráček BK Sojky Pelhřimov se zúčastnila Pražská družstva Sokol Nusle a Sokol Vyšehrad.

V prvním utkání jsme nastoupili proti domácím Sojkám. Naše hráčky do zápasu nastoupily se svojí velkou bojovností a nic nedaly Sojkám zadarmo. I přestože se nám nedařilo proměňovat koše, skončila 1. čtvrtina remízou 12:12. Bohužel v dalších čtvrtinách jsme zjistili, že se hřiště v Pelhřimově se svými rozměry (28x15m) zařazuje do nejvyšší kategorie hřišť v ČR, oproti naši palubovce o rozměrech 26x14m. V dalších čtvrtinách zápasu holky stále bojovaly a snažily se, ale začala nám docházet fyzička. Domácí hráčky, zvyklé na své hřiště, nás svými zkušenostmi začaly přehrávat a porazily nás 59:41 (12:12 16:7 18:6 13:16). Nemalý vliv na výsledek zápasu mělo i naše neproměňovaní košů.

Tento zápas bych zhodnotil slovy jedno z trenérů domácích, který řekl: „Vaše holky jsou bojovnice.“.

V druhém zápase jsme nastoupili proti holkám ze Sokola Nusle. Od začátku zápasu bylo vidět, že se projevuje únava z prvního zápasu a množství párků v rohlíku mezi 1. a 2. zápasem. Proto 1. – 3. čtvrtinu byl soupeř lepší a soustředěnější na zápas. Nám trenérům se nedařilo holky probudit z nechutenství a neochoty. Na začátku 4. čtvrtiny naše spící bojovnice začaly otevírat oči, soustředit se na zápas a bojovat tak, jak to mají dělat Kladenské Surikaty. Proto svým soustředěným a bojovným výkonem na konci 4. čtvrtiny výsledek srovnaly a dovedly zápas do prodloužení.

V prodloužení dále pokračovaly ve své bojovnosti a vedly až o 4 body. Dokonce 7 vteřin před koncem prodloužení jsme vedli o 2 body, bohužel soupeřkám se podařilo srovnat na 50:50.

Z časových důvodů nebylo možné hrát 2. prodloužení, proto vítěze určil čestný souboj v šestkách. Z každého družstva nastoupilo 5 statečných hráček.  Za nás nastoupily: 1. Tereza Zeidlerová, 2. Anna Durecová, 3. Justýna Hacklová, 4. Tereza Häcklová, 5. Kateřina Rájková.

Jedinou hráčkou ze všech házejících, která v tomto souboji proměnila svůj hod, byla Justýna a stala se celebritou tohoto zápasu. Naše holky vybojovaly slavné vítězství 51:50 (10:14 10:8 12:12 10:8 prodloužení 8:8 trestné hody 1:0).

Poslední zápas naše hráčky nastoupily proti mladému a smíšenému družstvu Sokola Vyšehrad. Od začátku zápasu byla převaha na naší straně a naše hráčky dovedly zápas do jasného vítězství 22:68 (0:24 4:14 6:10 12:20). Jediným vzrušujícím okamžikem tohoto zápasu byl koš Lucie Ornstové, který padl se zazněním klaksonu konce 3. čtvrtiny ze vzdálenosti mezi trojkou a polovinou, což je úctyhodných cca 9,5 metru. Bohužel koš nemohl být uznán, protože míč opustil ruce hráčky až po zaznění signálu končícího 3. čtvrtinu.

Odehrané zápasy byly pro zúčastněné hráčky určitě přínosem a doufám i pochopením toho, že když se nedaří a nepadají koše, cesta k vítězství vede vzájemnou motivací, spoluprací a bojovností až do poslední vteřiny zápasu a někdy ještě dál.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *