Šmoulinka v Roudnici 28.9.2021

0

Zářijový sváteční den jsme věnovali turnaji Šmoulinka v Roudnici. Kromě domácích a našich hráček se turnaje ještě zúčastnila družstva Smíchov Ohrada a Mladá Boleslav. Naše čistě dívčí družstvo se utkalo se třemi družstvy namixovaných z holek i kluků.

V prvním utkání jsme s převahou porazili pražské družstvo 61:10. V utkání si všechny hráčky zahráli rovnoměrně a z 18 hráček si vstřelilo alespoň jeden koš 14 hráček!

Do druhého utkání jsme nastoupili s tím, že si opět všechny hráčky zahrají rovnoměrně. Z počátku jsme i vedli, ale po chvíli se domácí družstvo ujalo vedení a naše hráčky ztratily půdu pod nohama. Hrály zbrkle a nepřesně, pomalu ztrácely v sebe důvěru. A to vše za silné podpory domácího rodičovského publika, byť i naši rodiče fandili o sto šest. Ke konci druhé čtvrtiny bylo navíc domácím hráčům odpuštěno pár nepěkných faulů na naše hráčky. I trenér se trochu dostal do ráže, až ho rozhodčí musel napomenout. Do varu se dostalo i pár našich hráček a také se dopustily celkem tří nepěkných faulů. Počínaje třetí čtvrtinou jsme trochu změnili taktiku, do hry se více zapojily zkušenější hráčky. Hru jsme zklidnili a zpřesnili a na konci třetí čtvrtiny jsme skóre vyrovnali. A přestože jsme cca 4 minuty před koncem ještě prohrávali o 5 bodů, podařilo se nám v závěru za silného fandění rodičů strhnout výsledek v náš prospěch a o vyhráli jsme o tři body 32:29.

Ve třetím utkání proti Mladé Boleslavi dostalo od začátku utkání více herního prostoru méně zkušené hráčky. Soupeři nám utekli, na konci první čtvrtiny jsme prohrávali o 14 bodů. Bodový náskok soupeřů se postupně snižoval i zvyšoval, nicméně jsme se minutu před koncem dopracovali ke shodnému skóre. Závěrečný koš padl ale soupeřům, utkání pro nás skončilo 49:51.

Celkově hodnotím celý turnaj velmi pozitivně, byl pro naše hráčky velkou basketbalovou školou. Byť jsme byli po část utkání herně nervózní, dokázali jsme se vzchopit a otočit vývoj utkání se silným soupeřem do vítězného konce (2. utkání). Umíme si ale prohrát svými chybami i utkání, které bychom měli vyhrát (3. utkání). Opět byl u hráček vidět herní posun k lepšímu.

Turnaj byl pořadateli moc hezky připravený. Rodiče skvěle fandili, pomáhali hráčkám dodat sebedůvěru. Tohle byla suprová basketbalová atmosféra!

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *