Chuť po vítězství nad Studánkou byla, to ale k úspěchu nestačí

0

V sobotu 26.9.2020 jsme jeli do Pardubic, kde jsme se utkali s domácí Studánkou.

Holky, s posíleným sebevědomím z vítězství nad Brandýsem nad Labem a krásným druhým místem ze Šmoulinky v Olomouci, se bez ostychu pustily do utkání s pardubickými děvčaty. Úvod utkání byl pod naší taktovkou, dva krásné koše z úniku od Aničky D. a jeden od Kačky S. nás dostaly do vedení 6:2. Vedení o čtyři body jsme dvěma koši Terky Z. a Lucky O. udržely až do konce první čtvrtiny (10:14).

Začátkem druhé čtvrtiny jsme ale vedení ztratili a ve druhé minutě už soupeř vedl. A přestože jsme se o vedení v zápase ještě chvíli tahali, poločas nakonec skončil naší prohrou o pět bodů (27:22).

Počínaje třetí čtvrtinou (45:32) až do konce utkání (59:39) nás soupeřky dostávaly pod tlak, který nám svazoval ruce. Dělali jsme spousty technických chyb při driblinku a nahrávkách, nedokázali jsme správně zamířit na koš. Úspěšnost střelby a dvojtaktů našich soupeřek byla nesrovnatelně vyšší než naše. Byť je v naší obraně vidět citelný posun k lepšímu, stále se nám stávalo, že děvčata své protihráčky neuhlídala. A tak jsme nedokázali dostat soupeřky pod tlak my, aby i ony dělaly chyby.

Ve druhém utkání si rovnoměrně zahrály všechny hráčky. Průběh utkání byl velmi podobný druhé polovině prvního utkání (8:6, 24:14, 36:20, 48:26). Soupeřky si na nás párkrát zkusily akci hoď a běž při vyhazování z autu, nestačili jsme zareagovat. Mile a nečekaně mě ale překvapilo, jak si holky v závěru utkání dokázaly v útočné polovině přihrávat.

Moc děkuji rodičům za pomoc při dopravě i při utkání. Z balkónu fandili jak jen mohli. Další dvojičku utkání ČBF U11 odehrajeme doma se Slaným 10.10.2020, těšíme se na velkou účast a podporu ze strany rodičů.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *