Ve finále kvalifikace o Národní finále čekalo nejmladší minižákyně U11 poslední lednový víkend dvojutkání s loňskými mistryněmi republiky v této věkové kategorii ze Sadské. Oba týmy měly již před vyvrcholením kvalifikace zajištěn postup mezi dvanáctku účastníků Národního finále.

Sadská – Kladno 91:24 (24:6, 47:14, 71:18)

Sadská neměla pro tuto věkovou kategorii dostatek hráček, spojila tedy síly se Slaným, doplnila tým o dívky z Kolína a Peček a umožnila tak elitním hráčkám z kraje zúčastnit se vrcholné republikové akce. Takové síle jsme mohli jen těžko vzdorovat, navíc nám v sobotu chybělo hned kvarteto hráček – Anička P., Ellen, Adéla a Míša, a tak jsme hráli pouze v deseti bez možnosti střídat. A to ještě měla zdravotní trable přímo na hřišti Sofí, takže jsme značnou část utkání hráli ve čtyřech (a korektní soupeř nakonec také). Víc se od nás v dané situaci čekat nedalo. Skvěle zahrála malá Niky.

Holásková 8, E. Kadlecová 4, Padevětová 4, Earl 2, B. Häcklová 2, Opálková 2, A. Zahradníková 2, Dymáčková, A. Kounovská, Kruntorádová

Kladno – Sadská 27:71 (6:14, 10:40, 21:55)

Pro nedělní duel rozšířily náš lazaret v sobotu se sebezapřením hrající Anežka a velká Lůca, naštěstí zkusila vypomoci Anička, z hor ze vrátila Míša a možnost střídat jsme získali zásluhou našich jedenáctek, které se rozhodně herně neztratily a obě dokázaly skórovat. Celkově jsme byli bojovnější než v sobotu, proti pětce Sadské sehráli vyrovnané a pohledné čtvrtiny, přehrála nás „zahraniční“ formace soupeřek.

Padevětová 7, A. Kounovská 6, B. Häcklová 4, Earl 2, Kohoutová 2, Opálková 2, L. Ornstová 2, Rájková 2, Holásková, E. Kadlecová, A. Perglová, A. Zahradníková

Úspěchem bylo, že jsme při velké marodce byli schopni utkání odehrát. Zdravé hráčky odvedly maximum, některé nedělní pasáže byly velmi kvalitní. Ale hlavně – přežili jsme.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *