Novoroční šestý turnaj Šmoulinka v Kralupech nad Vltavou 5.1.2020

0

V neděli 5. ledna 2020, tedy o první novoroční víkend, jsme se společně s U11 vypravili na šestý turnaj Šmoulinka, tentokrát pro změnu do Kralup nad Vltavou. Své síly jsme poměřovali dvakrát se stejným týmem domácích hráček U10. Stejně tak i U11, které se poměřovali zase s domácími U11.

BK Kralupy Junior – TJ Sokol Kladno 14:20

BK Kralupy Junior – TJ Sokol Kladno 24:38

V obou utkáních jsme hráli velmi dobře. Díky sobotnímu kempu si holky trochu více uvědomovaly, že obrana v basketu je doopravdy důležitá. O něco lepší obrana přinesla ovoce v podobě více akcí, ze kterých jsme mohli skórovat. Stále se však potýkáme s nepřesnou střelbou, neumíme si častokrát připravit střeleckou pozici se správnou rukou, neboť si stále myslíme, že je lepší hodit míč dvěma rukama, neboť doletí dál. Ona to je sice pravda, ale bohužel se jaksi zapomíná na přesnost. Tohle bude ještě dlouhodobá práce… Pozorný divák na utkání si zcela jistě povšiml, že domácí hráčky na tom s přesností a účinností střelby byly o něco lépe než my. Vítězství v obou utkáních bylo tedy především zlepšenou obranou a rychlými protiútoky, ve kterých si naše děvčata v průběhu utkání stále častěji uměla přihrát správně do běhu.

Po prvních dvou utkáních následovaly soutěže. Nejprve driblink slalom zakončený dvojtaktem, pak následovala soutěž ve zkrácených trestných hodech. Soutěž U10 se nám podařilo vyhrát. Košů z dvojtaktů jsme dali stejně jako domácí tým, v soutěži v trestných hodech jsme dali o cca 7 košů více než domácí.

Domácí měli organizaci turnaje opět velmi dobře připravenou včetně rodičovského bufetu. Rodiče U10 i U11 v hledišti fandili a prožívali všechna čtyři utkání s hráčkami. Hráčky U11 fandily U10, když nehrály. A naopak, U10 zase fandily U11. Přestože U11 hrály velmi pohledný basket, nepovedlo se jim v ani jednom utkání zvítězit, byť i chvilkami byly ve vedení. Stejně jako my, trápily se s přesností střelby.

Velký dík patří Vaškovi M. za pečlivost při zaznamenávání technických zápisů z utkání.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *