Čtvrtý turnaj Šmoulinky ve Slaném 1.12.2019

0

V neděli 1. prosince 2019 jsme opět zavítali do Slaného. Čekali nás postupně Pastelka z Mladé Boleslavi, mix s větším zastoupení kluků z Roudnice a domácí soupeřky.

Do Slaného jsme dorazili v početné sestavě 19 hráček. Opět nám nestačila čísla na dresech, opět jsme použili u stejných čísel rozlišení V/M.

Pro utkání jsme děvčatům připravili opět bodovací tabulku zaměřující se na zlepšování střelby. Zdůrazňuji, z této statistiky lze pouze vyvodit to, k čemu je určena, tedy k obrázku o správnosti střelby. Do statistiky jsme ještě přidali mínusové body za přihrávky typu oblouček. Oblouček, když není zahraný přesně a cíleně, znamená většinou ztrátu míče, tedy velká příležitost pro soupeře vstřelit z protiútoku koš.

Legenda k bodování střeleckých dovedností
1 – střelecký pokus
2 – úspěšný střelecký pokus zakončený košem
3 – správně provedený střelecký pokus
4 – správně provedený střelecký pokus zakončený košem
-3 – oblouček místo přihrávky

TJ Sokol Kladno – Pastelka Mladá Boleslav 18:46

V prvním utkání jsme v první čtvrtině prohrávali již 0:8. Ke konci čtvrtiny jsme sice kontrovali jedním košem, ale vypadalo to na úplný debakl. Holky nebyly sehrané – jako by jim chyběla společná cesta na utkání vlakem. V páté minutě druhé čtvrtiny jsme prohrávali 2:14, ale pak si holky řekli ne a začala naše povedenější část utkání. Během tří minut jsme za silné podpory fandících rodičů stáhli náskok na 12:16. Bohužel to ale bylo z naší strany téměř vše. Zbylé dvě čtvrtiny již byly plně pod taktovkou našich soupeřek. A tak snad poprvé ode mne holky po utkání slyšely, že nehrály dobře. Soupeřky nás přehrály ve všech směrech. Mohli jsme jen vzpomínat, jak skvěle jsme hráli v Litoměřicích. No, každý den není posvícení.

BA Roudnice n. L. – TJ Sokol Kladno 22:20 (po prodloužení)

Nevím, kde to v sobě holky vzaly, ale tohle utkání hrály na jedničku se dvěma hvězdičkami. Bránilo se s nasazením, dělali jsme minimum chyb. Byť jsme v prodloužení prohráli, utkání mělo celou dobu úžasný náboj, vůli po vítězství. Po remíze v poslední čtvrtině soupeř nechtěl hrát prodloužení, spokojili by se s remízou. No, kluci se báli, že je porazí holky… Škoda, chybělo k tomu fakt málo.

BC Slaný – TJ Sokol Kladno 24:4

Do posledního utkání jsme nastupovali plni elánu z předchozího souboje, kde jsme byli jen malý krůček od vítězství. Od soupeřek však přicházel pomalý, ale za to neustávající tlak za podpory občas vstřeleného koše. Domácí hráčky nám svou obranou na hřišti nenechaly kousek volného místa. A pokud se nějaké volné místo objevilo, neuměli jsme jej využít. Přestože naše holky hrály hodně dobře (ohodnotil bych je tak na jedna mínus), nenacházely na obranu soupeřek pádnou zbraň.
Nutno si i přiznat, že hodně sil zanechaly holky v předchozím utkání s Roudnicí. A bohužel se nám v úplném závěru předchozího utkání zranila klíčová hráčka Lůca D. – v tomto utkání nemohla nastoupit a nemohla svou energií a nasazením dodat více povzbuzení svým kamarádkám.

Rekapitulace
V prvním utkání bylo střeleckých pokusů dostatek, nicméně úspěšnost byla pod 24%. Za celé utkání pouze tři dvojtakty!
Ve druhém utkání bylo střeleckých pokusů méně než v prvním s úspěšností pod 17%, nicméně jsme si to vynahradili sedmi úspěšnými dvojtakty z dvanácti, tedy úspěšnost nad 58%.
V posledním utkání bylo pouze 16 střeleckých pokusů (důsledkem již zmíněné efektivní obrany soupeře) s úspěšností střelby pod 13% a pouhých pět dvojtaktů. Byť u tří dvojtaktů byla střelecká ruka správně, skončily dvojtakty s nulovou úspěšností!

Velký dík patří rodičům za podporu holek v rámci celého turnaje.

A ještě fotografie z turnaje Šmoulinky.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *