Třetí turnaj Šmoulinky v Rokycanech 2.11.2019

0

První listopadovou sobotu jsme se vydali poměřit své basketbalové dovednosti na turnaj Šmoulinky do Rokycan. Zde nás čekali tři týmy: domácí mix holek a kluků, čarodějky (wizards) z DDM Praha 10 a mix z Českého Brodu. Naše holky zaslouženě vybojovaly krásné třetí místo.

Do Rokycan jsme dorazili v početné sestavě 19 hráček. Na dresech nám nestačily čísla, a tak jsme museli hrát se čtyřmi stejnými čísly, které jsme v zápise odlišili písmenky V a M (větší/menší hráčka). Aby si všechny hráčky zahrály rovnoměrně stejně a aby si udržely stále provozní teplotu, tak jsme v průběhu všech utkání v cca dvou max. tří minutových intervalech střídali vždy celou pětku. Do hry se zapojily i již ostřílená Anetka a úplně prvně hrající Barča.

SKB Rokycany – TJ Sokol Kladno: 49:19

V prvním utkání s Rokycany se domácí ujali velmi rychle vedení, které si udrželi až do konce. Na rychlejší klučičí část domácího družstva jsme nestačili reagovat včas, neubránili jsme je v rozletu. I tak jsme u našich děvčat mohli pozorovat zlepšení. Uvedu pár příkladů významných zlepšení (pozn.: není to vyhodnocení, kdo hrál nejlépe). Anička se nebála a minimálně třikrát šla i přes obránce dvojtaktem do koše, jednou proměnila. Leonka se soustředila na hru, dala si dva koše. Verča P. se aktivně zapojovala do hry. Verča S. se soustředila na střelbu, dvakrát vsítila. Bětka se aktivně zapojuje do hry. Nakonec odměnu za největší zlepšení dostala Terka H. za přemýšlení při hře – několikrát chytře vydriblovala z obranné půle do útočné a přitom se vyhnula několika obráncům, což by samozřejmě nešlo bez přehození míče z pravé ruky do levé a naopak.

DDM Praha 10 – TJ Sokol Kladno: 36:42

Před utkáním jsme se s děvčaty dohodli, že každá střela, která bude hozená směrem ke koši správně zápěstím, bude ohodnocena bodem. A když střela bude ukázková, bude za dva body. Tedy nezáleželo na to, zda koš padl či nikoli. A tak holky soutěžili nejen se soupeřkami, ale i sami se sebou. Získané body jsou níže v tabulce.

Ano, tušíte správně. Bodovací soutěž zřejmě měla pozitivní dopad na zpřesnění střelby. A když jsme přesnější střelbu spojili se slušnou obranou, nemohlo to dopadnout jinak než výhrou. Povedlo se nám zvítězit nad pražskými čarodějkami. Nejlepší zlepšení střelby měla Lucka D. a Lucka O. Cenu získala Lucka D. Cenu Lucky O. si pořešíme doma… ;o) Svůj první soutěžní koš si vstřelila Jolanka.

BK Český Brod – TJ Sokol Kladno: 42:18

I pro toto utkání platila bodovací soutěž za správnou střelbu. Za českobrodské družstvo nastoupili jak kluci tak holky. Největší překážkou ale nebyli kluci, ale dvě o hlavu vyšší zkušené hráčky. Troufnu si napsat – „neubranitelné“.

Na jednu stranu své zkušenosti z těžších utkání uplatnily Lucka D., Anežka, Kačka a Lucka O. Na druhou stranu musím pochválit za nebojácný výkon i další naše hráčky, které se nebály získat míč a vydriblovat z obranné do útočné poloviny.

Turnaj ukázal, že jsme se opět posunuli výkonnostně o kousek dál. Všechny hráčky se aktivně zapojovaly do hry. Více i hru vnímají. Umíme si nahrát, učíme se vydriblovat. Ubylo přihrávek typu oblouček či svíce, ale i tak se občas objeví. I nadále se také objevují přihrávky na nohy či zlozvyk zpracovávání přihraného míče jednou rukou. K těmto námětům pro tréninky přidám ještě jeden – postupně se naučit, jak se osobně brání.

V neposlední řadě musím podtrhnout výkon publika. Úžasná atmosféra, rodiče fandili o sto šest. Podpora rodičů je skvělá, rodiče tak pomáhají děvčatům podat úžasné výkony.

Na závěr přidávám výběr fotografií z turnaje.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *