Ve druhém kole přípravné soutěže nejmladších minižákyň U11 k nám druhou říjnovou sobotu zavítaly soupeřky z Mladé Boleslavi.

Kladno – Pastelka Mladá Boleslav 37:39 (5:6, 14:22, 26:32)

Utkání průběhem kopírovalo většinu domácích zápasů kladenských hokejistů. Nejprve necháme soupeře vybudovat si náskok, pak zjistíme, že se s ním dá hrát a že také dělá chyby, a pak až do konce zápasu dřeme na otočení jeho vývoje. Také my jsme do půle tahali za kratší konec a největším problémem pro nás byla rychlost a přímočarost útočných hvězd soupeře. Když Ellen jako první po přestávce pochopila, že se i ony se dají ubránit, začali jsme z náskoku soupeřek ukrajovat, pět minut před koncem snížili dokonce na bod, v hektické atmosféře ovšem podruhé v zápase zaútočili na vlastní koš !!! – a podruhé neúspěšně 🙂 – leč pak jsme podruhé leknutím přestali hrát a soupeř z útočného doskoku znovu zadarmo skóroval 🙁 Ani to nás nesložilo, minutu před koncem jsme snížili na rozdíl koše, dokázali ubránit a závěrečný tlak dovést ke třem zakončením v posledních deseti vteřinách, v křečovité snaze o vyrovnání ovšem v podobě těžkých střel bez konečného efektu. Prodloužení jsme se tak v zápase, v němž jsme ani jednou nevedli, nedočkali.

A. Kounovská 9, A. Perglová 7, E. Bozděchová 6, Dymáčková 4, E. Kadlecová 4, S. Valášková 4, A. Valášková 2, Opálková 1, Earl, B. Häcklová, Holásková, Kruntorádová, Padevětová, Vovsíková, A. Zahradníková

Kladno – Pastelka Mladá Boleslav 46:24 (10:4, 31:12, 37:16)

V odvetě soupeř nasadil od začátku i tři nepříliš zkušené hráčky, které do prvního duelu nezasáhly. To byl prostor pro naše dosud méně úspěšné střelkyně, které dokázaly hrát nesobecky a výborným představením zejména v úvodu druhé čtvrtiny nejen pozměnit své osobní statistiky, ale také vybudovat pro tým rozhodující náskok.

Holásková 8, E. Kadlecová 8, Kruntorádová 8, A. Valášková 7, S. Valášková 5, E. Bozděchová 2, B. Häcklová 2, Opálková 2, Padevětová 2, A. Perglová 2, Dymáčková, Earl, A. Kounovská, Vovsíková, A. Zahradníková

Zatím nám dlouho trvá, než se dostaneme do zápasu a začneme jím žít. Nakonec to i přes nešťastný konec úvodního duelu žilo na hřišti, v hledišti i na střídačce. Za kolektivní dílo kolektivní pochvala.

V dalším kole zamíříme ve středu 23. října do Slaného.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *