K první Šmoulince do Olomouce jsme se vydali o den dříve již v sobotu 14. září. Výlet jsme si zpestřili návštěvou tamní zoologické zahrady, kde si přes veškerou snahu (jak patrno z fotografie) nakonec v pavilonech a výbězích nikoho nenechali, a noční „stezkou odvahy“ po rozkopaném nábřeží.

OSK Olomouc – Kladno   29:31   (6:11, 10:19, 19:27)

V neděli ráno nás v úvodním zápase čekal domácí výběr. Přes večerní pozdní sledování televize jsme nastoupili svižně, domácí zaskočili pohybem a slušnou obranou, zásluhou kolektivního pojetí hry eliminovali výrazné individuality v řadách domácích a ještě pět minut před koncem vedli o deset. Pak se šesti body postarala o zdramatizování závěru nejlepší hráčka na hřišti, domácí Chodilová, leč závěr jsme odehráli dobře, poslední koš inkasovali po chybě na útočné polovině dvě vteřiny před koncem a vítězství si vzít nenechali.

A. Zahradníková 9, S. Valášková 6, Dymáčková 4, B. Häcklová 4, A. Kounovská 2, Kruntorádová 2, Padevětová 2, Vovsíková 2, Earl, Kohoutová, A. Valášková

SBŠ Ostrava – Kladno   54:17   (14:2, 24:5, 44:11)

Na ostravských hráčkách byla patrná větší vyhranost, na hřišti o sobě dobře věděly, hrály s hlavou nahoře a v jiné rychlosti. Zaslouženě opanovaly nejen toto utkání, ale celý turnaj. My jsme se na hřišti často nezvládali orientovat, několikrát ohrozili střelou i vlastní koš – naštěstí neúspěšně :), nestíhali rychlostně a proto se naše hra rozbila do individuálních snah jednotlivců. Přesto jsme postupně zvedali hlavy, přidali na bojovnosti a ve druhé půli již byly celkem důstojným soupeřem.

Dymáčková 6, S. Valášková 6, Padevětová 2, A. Zahradníková 2, A. Valášková 1, Earl, B. Häcklová, Kohoutová, A. Kounovská, Kruntorádová, Vovsíková

HB Basket Praha – Kladno   23:40   (3:9, 7:19, 17:30)

Spřátelený klub sestavil tým především z účastnic loňských turnajů Nadějí, zkušenosti byly tedy na naší straně a v zápase jsme je i přes vytrvalou snahu soupeřek dokázali přetavit ve vítězství. Od úvodu jsme diktovali tempo hry a skóre se odvíjelo zejména od toho, zda jsme zakončovali technicky správně nebo zbrkle – viď Aneto?

A. Zahradníková 10, S. Valášková 10, Dymáčková 8, A. Kounovská 4, Kohoutová 3, Padevětová 2, Vovsíková 2, H. Häcklová 1, Earl, Kruntorádová, A. Valášková

V turnaji jsme skončili druzí, důležitější však bylo zapojení všech hráček, z nichž na body tentokrát nedosáhla pouze věci technicky dobře dělající, ale na hřišti příliš hodná Emča. Adéla se blýskla techniky dobře provedeným trestným, zápas od zápasu více vnímala hru a na první body dosáhla Míša, výrazně lépe se na hřišti orientuje Niky, zrychlila Anežka, zlepšení v obraně a méně faulů zaznamenala Bára, spolehlivá, leč bez přítomnosti rodičů méně výrazná byla Sofí, dostatek příležitostí si díky bojovnosti a nebojácnosti vytvořila Aneta, ale pokud si bude střílet jak chce, bodové konto její a tím pádem celého týmu se bude rozrůstat jen pomalu. Oporami tentokrát byly aktivně doskakující a výškové převahy využívající Sabča, za svou neutuchající bojovnost bodově konečně odměněná Lůca a zejména Alice, která se do svého dosud nejlepšího herního výkonu natolik položila, že ho odmarodila. Přejeme brzké uzdravení.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *