Naděje na Barrandově 05.05.2019

0

Na nedělní Naděje dorazilo kladenských nadějných 24 holek a 2 kluci. Rozdělili jsme se do tří družstev. Našimi soupeři byly družstva Mezi Školami, Nusle, Slaný, Rudná+Chlupovka+Trávníčkova, Barrandov+Socháňka.

Kladno 1: Kateřina Rájková, Julie Stančíková, Veronika Patková, Lucie Ulrychová, Tereza Slaninová, Anežka Kruntorádová, Adéla Valášková, Leona Mikulcová

Kladno 2: Anna Dotlačilová, Veronika Slabá, Kateřina Slabá, Vendula Pulcová, Karolína Studničková, Nikola Vovsíková, Ellen Bozděchová, Christina Bozděchová, Markéta Müllerová

Kladno 3: Michaela Kohoutová, Lucie Dymáčková, Alan Bazjuk, Tereza Zeidlerová, Veronika Mocová, Lucie Ornstová, Aneta Ornstová, Barbora Häcklová, Eda Mikulec

Jednotlivá utkání kladenských družstev skončila takto (koš je za jeden bod):

Kladno 1 vs. Kladno 2 6:2, Slaný 3:5, Nusle 0:3, Barrandov 3:0, Rudná 2:0, Mezi Školami 1:7, Kladno 3 2:6
Anežka Kruntorádová 6, Kateřina Rájková 6, Veronika Patková 4, Adéla Valášková 1

Kladno 2 vs. Kladno 1 2:6, Kladno 3 1:3, Mezi Školami 3:8, Slaný 4:3, Nusle 2:6, Barrandov 6:4, Rudná 11:5
Nikola Vovsíková 13, Ellen Bozděchová 13, Vendula Pulcová 1, Kateřina Slabá 1, Karolína Studničková 1

Kladno 3 vs. Mezi Školami 2:5, Kladno 2 3:1, Slaný 8:0, Nusle 1:5, Barrandov 5:2, Rudná 11:1, Kladno 1 6:2
Alan Bazjuk 14, Michaela Kohoutová 8, Lucie Dymáčková 7, Lucie Ornstová 4, Barbora Häcklová 2, Aneta Ornstová 1

Turnaj se podruhé odehrál systémem každý s každým, kde jednotlivá utkání se hrála na 11 minut hrubého času. Celý turnaj tedy rychle odsýpal, děti byly téměř neustále zapojeny do hry. Pokud nehrály dvě utkání za sebou, odpočinuly si 15 minut a už zase hrály. A pokud některé z družstev mělo pauzu dvě utkání za sebou, čekalo pouze 30 minut, což je čas tak akorát na svačinku.

Celkové pořadí turnaje:
1. Nusle
2. Mezi Školami
3. Kladno 3
4. Kladno 1
5. Kladno 2
6. Slaný
7. Barrandov+Socháňka
8. Rudná+Chlupovka+Trávníčkova

Co se týče vlastní hry děvčat, opět bylo patrné zlepšení oproti minulým Nadějím. Nabrané zkušenosti na litoměřickém velikonočním turnaji U9 jsme zužitkovaly ve hře. Velmi slušná obrana po celou dobu turnaje. Častěji vidíme na hřišti své kamarádky a tak si více nahráváme. Když máme časový prostor, častěji se povede neodhodit pouze míč směrem ke koši, ale snažíme se zamířit. A napadají mě ještě další dvě perličky. Třeba takový dvojtakt z levé strany úspěšně zakončený levou rukou od pravačky se na Nadějích vidí opravdu zřídka. Výborná přihrávka umožnila, aby si dala svůj první koš i druhá nejmladší a nejmenší hráčka na hřišti.

Na druhou stranu by se našly i nějaké nešvary. Například čekáme až k nám míč doletí (a on nedoletí, protože si ho vezme soupeř). Míč poskakuje na krok od hráčky a ta ten krok k míči neudělá, jen se dívá, kdo si pro ten míč doběhne nebo třeba jen dojde. Nezačneme driblovat, když můžeme, a tak zbrkle nahráváme naslepo do prostoru. Jsou to ale věci, které se postupně budeme ještě učit herně řešit, které si musíme v rámci tréninků zažít.

Důležité je, že se holky čím dál tím víc přestávají bát udělat chybu. Heslo „raději se nezapojím, abych něco nezkazila“ snad už opustilo všechny hráčky.

Zbývá už jen dodat, že atmosféra turnaje byla opět skvělá. Rodiče vytvářely na všech utkání úžasnou atmosféru. Jejich fandění dětem hrozně moc pomáhá, aby ze sebe dostaly vše co umí.

A tady je pár fotek dokreslujících atmosféru turnaje.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *