Mladoboleslavská Šmoulinka na Pastelce

0

V neděli 28. dubna 2019 jsme zavítali do Mladé Boleslavi. Utkali jsme se tu nejprve se Slovankou, pak s přípravkou Brandýsa a nakonec s domácí Pastelkou.

Nastoupily jsme v sestavě: Adéla Valášková, Lucie Ornstová, Lucie Dymáčková, Nikola Holásková, Eliška Kadlecová, Sofia Padevětová, Anna Opálková, Alice Zahradníková, Miloslava Kovářová, Ema Taylor Earl, Sabina Valášková, Aneta Kounovská, Anna Perglová

Kladno – Slovanka 12:20 (2:6, 4:10, 12:16)
Adéla Valášková 4, Anna Perglová 4, Sofia Padevětová 2, Alice Zahradníková 2

Utkání jsme sice zahájily košem Alice, ale v druhé polovině první čtvrtiny se dostaly do vedení soupeřky a toto vedení si udržely až do konce. Naše holky hrály velmi dobře, což se projevilo nejvíce ve třetí čtvrtině, ve které jsme vstřelily o koš více než naše soupeřky, a tak jsme na konci této čtvrtiny prohrávaly o pouhé dva koše. Přestože jsme oproti minulým utkáním opět o něco zlepšily obranu (soupeřky nám vsítily pouze 20 bodů), děvčata ze Slovanky byla i tak o něco rychlejší a pohotovější při doskokách.

Kladno – Brandýs n. L. 67:6 (15:0, 37:0, 53:4)
Anna Perglová 11, Lucie Dymáčková 10, Nikola Holásková 10, Anna Opálková 10, Sabina Valášková 8, Eliška Kadlecová 6, Alice Zahradníková 4, Ema Taylor Earl 4, Adéla Valášková 2, Aneta Kounovská 2

Převaha kladenských hráček oproti o rok mladším brandýským hráčkám byla v tomto utkání na první pohled patrná. Naše děvčata chytila slinu po koších, a tak místo chytřejších nahrávek (na které byl nemalý prostor) si trénovala samostatné nájezdy na koš či „střelbu“ z dálky. Kdybychom si více nahrávaly, mohly jsem soupeřkám vstřelit minimálně o dalších deset košů víc. Za povšimnutí stojí zmínit, že jedna z posledních akcí, kdy se už už Anička chystala ke střelbě z dálky, rozhodla se na poslední chvíli přihrát volné kamarádce na hřišti a byl z toho ukázkový koš. Každopádně si holky v tomto utkání snad poprvé zkusily být na straně staršího zkušenějšího týmu, takže jim nelze sólování až tak moc zazlívat, a jen jsme mohli pozorovat radost z vysokého bodového vítězství.

Kladno – Pastelka 17:40 (2:6, 3:22, 9:32)
Sabina Valášková 4, Anna Perglová 3, Lucie Dymáčková 2, Nikola Holásková 2, Sofia Padevětová 2, Anna Opálková 2, Miloslava Kovářová 2

Proti mladoboleslavské Pastelce jsme již jednou letos hráli, tak jsem byl zvědavý, jak velký posun děvčata od ledna udělala. V lednovém utkání jsme s domácími hráli 16:48, tj. obdrželi jsme o osm bodů méně a o jeden bod jsme dali víc. Nejvíce nám soupeřky utekly bodově v druhé čtvrtině. První a třetí čtvrtinu jsme každou prohráli vždy o čtyři body. Poslední čtvrtina skončila nerozhodně. Zdá se tedy, že v obraně se holky zlepšily. I tak bylo v utkání patrné, že soupeřky jsou vyhranější. Markantní bylo, že některé driblující domácí útočnice se k našemu koši blížily rychleji než naše vracející se obránkyně.

Celkově se děvčata snažila předvést to, co umí. A byť v utkáních se silnějšími soupeřkami v průběhu utkání prohrávala, nevzdávala se a bojovala o téměř každý míč.

Velký dík patří i rodičům, kteří přijeli podpořit své děti na turnaj Šmoulinky pořádaný mladoboleslavskou Pastelkou.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *