Na Šmoulince v Nuslích předvedla děvčata skvělý basket

0

Úvodem musím napsat, že takhle odhodlaně čelit soupeřům po celou dobu turnaje jsem u holek viděl snad poprvé. Ne, že by si některá občas na palubovce „neodpočinula“, ale pokud se některá hráčka takto pozapomněla, hned bylo vidět, že situace na hřišti začala hrozit o to víc obdržením koše. Bez výjimky všechny hráčky pochopily, že se hraje po celém hřišti a hlavně, že se musí vracet do obrany. A to byl ten hlavní důvod, proč je tak vychvaluji.

BC Wizards DDM Praha 10 – Sokol Kladno 18:20 (8:6, 14:14, 18:18)
Perglová A. 8, Zahradníková A. 4, Kounovská A. 4, Valášková A. 2, Kadlecová E. 2, Ornstová L., Dymáčková L., Rájková K., Kruntorádová A., Valášková S.

V prvním utkání turnaje jsme se nejprve nechaly zaskočit nástupem domácího družstva a prohrávaly jsme při prvním střídání 6:0. Pak jsme ale zásluhou Adély, Alice a Anetky srovnaly, nicméně ke konci první čtvrtiny jsme dostaly ještě jeden koš. Ve druhé čtvrtině nám soupeřky utekly až o osm bodů, ale zásluhou skvělé obrany, kdy jsme soupeřky nenechaly ani vydechnout, jsme získávaly míče a dařilo se nám trefovat do koše – k Anetce s Alicí se ještě přidala Anička dvěma koši. Bylo srovnáno. Ve třetí třetině nám soupeřky opět utekly o čtyři body, ale Anička neztratila střeleckou chuť a skvělými dvojtakty dotáhla náskok. Opět bylo vyrovnáno. V poslední čtvrtině padl pouze jeden koš – skórovala naše Eliška. Radost z vítězství byla obrovská. Jak na palubovce, tak i na ochozech. Vyhrály jsme zásluhou týmového ducha – společná obrana, doskoky, individuální tah na koš, uměly jsme si přihrát i trefit se do koše.

Sokol Kladno – BC Benešov 6:38 (2:2, 6:16, 6:32)
Dymáčková L. 2, Kadlecová E. 2, Kounovská A. 2, Valášková A., Ornstová L., Zahradníková A., Rájková K., Kruntorádová A., Valášková S., Perglová A.

V tomto utkání jsme pro změnu zaskočily soupeře my. První čtvrtina skončila nerozhodně, v polovině druhé čtvrtiny jsme ještě držely krok (stav 6:6), ale pak se nám už nepovedlo trefit do koše. Smíšené družstvo Benešova bylo nad naše síly. A přestože jsme opět skvěle bránily, soupeř byl holt výrazně lepší, především byla vidět převaha v rychlosti.

Sokol Kladno – Kolín 23:27 (10:6, 18:13, 20:19)
Valášková S. 12, Kounovská A. 4, Perglová A. 3, Zahradníková A. 2, Rájková K. 2, Valášková A., Ornstová L., Dymáčková L., Kadlecová E., Kruntorádová A.

Když se holky před turnajem dozvěděly, že budou hrát proti Kolínu, tak jsem slyšel jen – ne, proti Kolínu ne. Třetí utkání proti kompletně klučičímu družstvu Kolína bylo ale napínavé až do konce. Holky věděly, že pokud budou bránit jako v předchozích utkáních, tak je mohou porazit. Motivace byla velká. A dařilo se. Skóre načala košem Alice a pak to byl koncert pro Sabču – pochopila, jak si stoupnout při doskoku pod koš a během tří minut vsítila čtyři koše. V druhé čtvrtině se kromě Sabči střelecky osmělila i Anetka, Anička a jeden koš dala Kačka. Na konci druhé čtvrtiny jsme vedly o pět bodů. Ve třetí čtvrtině skórovala pouze jednou Sabča, a tak nás soupeř dotáhnul na rozdíl jednoho bodu. V poslední čtvrtině se Anička trefila jednou z trestného hodu a Anetka utekla soupeřům s úspěšným zakončením. A tak cca 2 minuty před koncem bylo srovnáno na 23:23. Závěr utkání patřil ale bohužel soupeři, dostaly jsme dva slepené koše za sebou. Přestože se nám nepovedlo utkání dovést do vítězného konce, osobně jej hodnotím jako utkání, ve kterém holky odvedly svůj nejlepší dnešní výkon.

Tento citát je v trenérské místnosti Sokola Nusle.
Na dnešní výkon našich holek pasoval naprosto přesně.

Závěrem bych chtěl ještě poděkovat nejen holkám za tři skvěle odehraná utkání, ale také rodičům za úžasnou podporu – i jejich fandění dokázalo dostat z holek maximum.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *