Na úvod letošního roku hostily nejmladší minižákyně U11 neporaženého lídra soutěže ze Sadské.

Kladno – Sadská 8:150 (2:31, 5:79, 8:111)

Odvetnou část jsme zahajovali s myšlenkou – hlavně aby neplatilo pořekadlo: Jak na Nový rok, tak po celý rok. Hostující soubor nás předčil ve všech směrech. My jsme v porovnání s úvodními zápasy v Sadské mohli sledovat stále se opakující chyby – nedůsledné uvolnění pro míč proti běhavějším soupeřkám, v důsledku toho spoustu špatných vyhození znamenajících téměř okamžitý trest v podobě koše, horší orientaci na hřišti. Ale i významné rozdíly – už se na volný míč jen nedíváme, ale bojujeme o něj, hledáme očima volnou kamarádku a chceme jí přihrát, snažíme se při driblinku používat obě ruce. To vše jsme přetavili v malé střelecké úspěchy, zejména zásluhou obrovského zlepšení a nasazení do hry pohybem hýřící Niky.

Holásková 5, A. Perglová 2, Dymáčková 1, E. Bozděchová, E. Kadlecová, A. Kounovská, M. Kovářová, Kruntorádová, Opálková, Padevětová, S. Valášková, A. Zahradníková

Kladno – Sadská 6:110 (2:18, 4:42, 6:77)

Odveta měla podobný scénář, snad jen s tím rozdílem, že v první čtvrtině jsme opticky lépe bránili. Důležitejší bylo, že jsme se za žádného stavu nevzdali, vypracované šance dokázali proměnit a nezakončili zápas s nulou na kontě jako v úvodu soutěže v Sadské, kdy jsme ve druhém zápase koš soupeřek ani neohrozili.

A. Kounovská 2, Opálková 2, A. Perglová 2, E. Bozděchová, Dymáčková, Holásková, E. Kadlecová, M. Kovářová, Kruntorádová, Padevětová, S. Valášková, A. Zahradníková

Rozdíl mezi týmy je stále obrovský. Přesto i v těchto zápasech lze najít zárodky dobrého. Ve správném týmu hráčky nevěší hlavu, podporují se a bojují za jakéhokoliv stavu. Zde to většina z nich dokázala. A dobrý mládežnický tým se neobejde bez podpory rodičů. Ti nejenže vydrželi celý zápas fandit a radovat se z maličkostí, ale také vše potřebné připravit a uklidit. Děkujeme za podporu a trpělivost.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *