Naděje na Barrandově 27.1.2019

0

Třetí turnaj Nadějí na Barrandově, 27. ledna 2019, probíhal stejným herním systémem jako druhý, tj. dvě základní skupiny a zbytek turnaje pak probíhal vyřazovacím způsobem.

Kladno 1 hrálo v sestavě Lucka Dymáčková, Kačka Rájková, Adéla Valášková, Julča Stančíková, Markétka Müllerová, Kája Studničková, Bětka Kadlecová a Terezka Zeidlerová.

Kladno 2 nastoupilo ve složení Nikola Vovsíková, Lucka Ornstová, Vendulka Pulcová, Verča Mocová, Lucka Ulrychová, Terezka Slaninová, Anička Dotlačilová, Verča Slabá a Anetka Ornstová.

Kladno 1

Kladno 1 – Slaný 3:5 (Lucka D. 2, Kačka 1)

Kladno 1 – Chlupovka+Trávníčkova 4:0 (Lucka D. 2, Kačka 2)

Kladno 1 – Mezi školami 5:1 (Lucka D. 2, Kačka 2, Kája 1)

V základní skupině jsme se těsně umístili na prvním místě.

Semifinále: Kladno 1 – Barrandov 3:5 (Lucka D. 2, Kačka 1)

O třetí místo: Kladno 1 – Slaný 2:3 (Lucka D. 1, Kačka 1)

Všechny holky bojovaly seč jim síly stačily. Nejvíce se dařilo získávat míč ostříleným hráčkám Lucce D. a Kačce, což se projevilo i na vstřelených koších. Adéla získala také hodně míčů, ale provázela jí střelecká smůla. I Kája se mohla radovat ze vstřeleného koše. Mile překvapily i Julča, Markétka, Bětka a Terezka Z., příště jim budeme opět držet palce, ať se jim podaří také skórovat. Nutno podotknout, že pro Káju, Markétku, Bětku a Terezku Z. to byla úplně první soutěžní utkání.

Kladno 2

Kladno 2 – Nusle 1:17 (Nikola 1)

Kladno 2 – Rudná+Socháňka 2:5 (Nikola 2)

Kladno 2 – Barrandov 1:11 (Lucka O. 1)

V základní skupině jsme se umístili na posledním místě.

Rozřazení o páté místo: Kladno 2 – Mezi školami 0:4

O sedmé místo: Kladno 2 – Rudná+Socháňka 5:3 (Nikola 2, Lucka O. 2, Lucka U. 1)

I družstvo Kladno 2 bojovalo jak nejlépe umělo. Trochu déle nám trvalo, než jsme se rozkoukaly na hřišti, ale ostych rychle opadal. Nebylo lehké hrát v základní skupině proti vítězi turnaje Nuslím a druhému týmu turnaje Barrandovu. A tým Mezi školami byl také silný, v základní skupině skončil jen velmi těsně na 3. místě, když o umístění na prvních třech místech rozhodovalo pouze skóre, neboť všechna tři družstva vyhrála dvě utkání každé. Do posledního utkání jsme nastupovaly bez jediného vítězství, ale to nás neodradilo od vůle po odvetě. A povedlo se.

Nejvíce košů se povedlo vstřelit Nikolce. Když se jí příště podaří více doskoků v útoku, bude to znamenat i více košů a tím i bodů pro družstvo. Druhou nejlepší střelkyní byla Lucka O., zde však musíme zlepšit zakončení z dvojtaktu a trochu zvednout hlavu při driblinku, abychom viděly spoluhráčky a mohly jim přihrát, když už bez ostychu umíme předriblovat celé hřiště a utéct protihráčkám. A svůj první soutěžní koš vstřelila Lucka U.

Některé hráčky hrály úplně své první utkání, konkrétně Lucka U., Verča S. a nejmladší z týmu Anetka. Některé se již účastnily minulého turnaje jako Verča M., Vendulka, Anička a Terezka S. V boji o získání míče jsme se oproti minulému turnaji hodně zlepšily, začínáme postupně získávat i odvahu vzít míč a driblovat dopředu. Trochu nám tam chybí technika driblinku, ale na tom zapracujeme na tréninkách, včetně přihrávek. Závěrem bych ještě vyzdvihnul skvělé obranné zákroky Verči S., kdy několikrát předběhla hráčku utíkající na náš koš, vypíchla jí míč a zachránila nemálo košů, které jsme mohly dostat.

Soutěž o krále střelců

Přestávka mezi základní částí a finále byla opět vyplněna soutěží o krále střelců. Na krásném třetím místě se umístila Kája. Gratuluji!

Celkové pořadí turnaje

1. Nusle
2. Barrandov
3. Slaný
4. Kladno 1
5. Mezi školami
6. Chlupovka+Trávníčkova
7. Kladno 2
8. Rudná+Socháňka

Holky sehrály krásná bojovná utkání. Nemalé poděkování také patří i rodičům za neúnavné fandění a podporu v rámci celého turnaje.

Těším se na shledanou na příštím turnaji Nadějí.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *