Jedenáct odvážlivkyň se v polovině září vydalo ke svým prvním „opravdovým“ mistrovským zápasům do Sadské. Od začátku bylo jasné, že se náš „miminkovský“ tým letošním vicemistryním republiky v této věkové kategorii nemůže rovnat. A tak jsme hráli své vlastní zápasy – o zmrzlinu. Do poločasu prvního jsme se ke koši domácích téměř nepodívali, po přestávce pak úspěšně vyřešili dvě navlas stejné situace – dostali míč na útočnou polovinu, přihráli volné Milušce, jejíž nájezd soupeřky zastavily jen faulem. Žádný trestný sice obroučkou nepropadl, ty druhé však vždy doskočila Ellen a pohotově zavěsila. Obě nám tak otevřely dveře od cukrárny. Pod tímto dojmem jsme ztratili koncentraci a spolu s úbytkem fyzických sil koupili chybu na chybu, poslední čtvrtinu prohráli 50:0 a celý zápas 139:4 (Bozděchová 4). Obdobně jsme pokračovali i v odvetě, soupeřkám se vyrovnali snad pouze v počtu přihrávek na koš. Všechny ale padly do našeho a výsledkem byla prohra 121:0.

Každý začátek je těžký a my víme, že už se vše bude jen zlepšovat. Obrovský posun prokázala naše nejlepší hráčka v Sadské Alice, herní růst potvrdily výše zmíněné Ellen a Miluška, ostych zahodila nová Emča, v rychlosti se domácím téměř vyrovnaly Niky a Anet, rostoucí bojovnost předvedla Eli, stejně jako snaživé Lůca a Sofí, pro míč si odvážně a správně nabíhala Anežka, Sabča se snažila hrát s rukami nahoře.

Kromě zmrzliny tým zbaštil i zápisné Ellen za první soutěžní koše, a po cestě vlakem tentokrát nikoho po cestě z vagónu nevyhnal, také zásluhou maminek obou našich „juniorek“, kterým patří poděkování za pomoc nejen při cestování, stejně jako rodičům – divákům za fandění.

About The Author

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *